Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Hideg málnakrémleves vaníliafagyival

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A megtisztított málnát a vízzel, vaníliás cukorral, egy csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, mézzel és a fűszerekkel együtt feltesszük főni. Tíz percig lassú tűzön főzzük, majd leturmixoljuk és szitán átszűrjük, hogy a magoktól megszabaduljunk. Közben a habtejszínt simára keverjük a vaníliás pudingporral, majd beleöntjük a leszűrt málnapürébe, és az egészet visszatesszük a tűzre. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Anyakonyha
Beküldte: 2013.07.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A megtisztított málnát a vízzel, vaníliás cukorral, egy csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, mézzel és a fűszerekkel együtt feltesszük főni. Tíz percig lassú tűzön főzzük, majd leturmixoljuk és szitán átszűrjük, hogy a magoktól megszabaduljunk.

Közben a habtejszínt simára keverjük a vaníliás pudingporral, majd beleöntjük a leszűrt málnapürébe, és az egészet visszatesszük a tűzre. Folyamatosan kevergetve besűrítjük.

A mandulát egy száraz serpenyőben kevés cukorral aranyszínűre pirítjuk.

Tálaláskor a jól lehűtött levest csészébe vagy tányérba merjük, teszünk bele egy gombóc vaníliafagyit, és megszórjuk a pirított mandulával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Anyakonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is