Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hideg málnakrémleves vaníliafagyival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg málna
  • 4 evőkanál méz (vagy cukor )
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 db citrom
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csipet só
  • 5 dl víz
  • vanília fagyi
  • szeletelt mandula

Elkészítése

A megtisztított málnát a vízzel, vaníliás cukorral, egy csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, mézzel és a fűszerekkel együtt feltesszük főni. Tíz percig lassú tűzön főzzük, majd leturmixoljuk és szitán átszűrjük, hogy a magoktól megszabaduljunk.

Közben a habtejszínt simára keverjük a vaníliás pudingporral, majd beleöntjük a leszűrt málnapürébe, és az egészet visszatesszük a tűzre. Folyamatosan kevergetve besűrítjük.

A mandulát egy száraz serpenyőben kevés cukorral aranyszínűre pirítjuk.

Tálaláskor a jól lehűtött levest csészébe vagy tányérba merjük, teszünk bele egy gombóc vaníliafagyit, és megszórjuk a pirított mandulával.

https://receptneked.wps.hu/levesek/hideg-malnakremleves-vaniliafagyival-es-piritott-mandulaval/