Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hideg őszibarackleves kávéhabbal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg őszibarack (vagy 1,5 konzerv)
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 dl barackpálinka
  • 3 ek gesztenye méz
  • 1 csipetnyi fahéj

A habhoz:

  • 0,5 dl sűrű kávé (azonnal oldódó)
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ek porcukor


Elkészítése:

A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre, vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával együtt botmixerrel egyneművé mixeljük.
A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük, és ráöntjük a mixelt sűrű levet. Jól elkeverjük, és jégbe hűtjük.

Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A tálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra egy-két csepp sűrű kávét cseppentünk. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.

[box style=”info”]Ha gyerekek is fogyasztják, akkor inkább koffeinmentes, vagy gabonakávét használjunk hozzá, és a pálinkát is hagyjuk ki![/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/hideg-oszibarackleves-kavehabbal/