Hozzávalók:
- 80 dkg őszibarack (vagy 1,5 konzerv)
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl barackpálinka
- 3 ek gesztenye méz
- 1 csipetnyi fahéj
A habhoz:
- 0,5 dl sűrű kávé (azonnal oldódó)
- 1,5 dl tejszín
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre, vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával együtt botmixerrel egyneművé mixeljük.
A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük, és ráöntjük a mixelt sűrű levet. Jól elkeverjük, és jégbe hűtjük.
Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A tálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra egy-két csepp sűrű kávét cseppentünk. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.
[box style=”info”]Ha gyerekek is fogyasztják, akkor inkább koffeinmentes, vagy gabonakávét használjunk hozzá, és a pálinkát is hagyjuk ki![/box]