Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hideg padlizsánkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db padlizsán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3-5 dl főzőtejszín
  • 1 db húsleveskocka ( vagy ha van, húsleves)
  • olívaolaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A padlizsánokat megmossuk, egy villával sűrűn megszurkáljuk és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a héja feketedni kezd. Közben a hagymát finomra vágjuk, olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és megfuttatjuk rajta. A padlizsánokról eltávolítjuk a héját, kockára vágjuk és a hagymához adjuk.

Annyi vízzel (vagy levessel) felengedjük, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk és 5-10 percig forraljuk. Mikor felforrt, beledobjuk a leveskockát is. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, ráöntjük a főzőtejszínt, jól átmixeljük, lehűtjük és hidegen, fokhagymás pirítóssal fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/hideg-padlizsankremleves/