Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hideg spanyol leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg érett paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 közepes uborka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db szikkadt zsemle

Elkészítése

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk.

A felaprózott zöldségekből 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit robotgéppel, vagy botmixerrel simára összedolgozzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a borecetet, az olívaolajat, ízlés szerint sót, felöntjük 4-5 dl jéghideg vízzel, jól összekeverjük, lefedjük, és pár órára behűtjük. Tálaláskor a zsemlét/kenyeret apró kockákra vágjuk és megpirítjuk. A levest mélytányérokba vagy tálkákba szedjük, a félretett zöldségkeverékkel és a pirított zsemle/kenyér kockákkal kínáljuk. 

https://receptneked.wps.hu/levesek/hideg-spanyol-leves/