Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hideg uborkaleves – uborka gazpacho recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 marék csemegeuborka
  • fél lecsópaprika
  • 2 – 4 gerezd fokhagyma (ezt mindenki ízlésére bízom.) (én ma nem csókolom meg Párom)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kávéskanál szárított kapor
  • néhány levél borsmenta, és citromfű (a borsmenta feltétlenül kell, de jó a szárított is)
  • 3 kanál extra szűz olíva olaj
  • 1 kanál almaecet
  • só, őrölt fehérbors


Elkészítése:

A hozzávalókat összevágtam, egy műanyag tálban összeturmixoltam. Mivel, szinte mindent a hűtőből vettem ki, azonnal fogyasztható volt.

[box style=”info”]Nyáron kitűnő frissítő. Ha szikkadt kenyeret is teszünk hozzá, majd azzal turmixoljuk össze, még tápláló is.
Diétához ajánlom![/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/hideg-uborkaleves-uborka-gazpacho/