Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 liter víz
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0,5 db karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 0,5 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál ételízesítő

Húsgombóchoz

  • 30 dkg darált hús
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg trappista sajt ( reszelve)
  • 0,5 kávéskanál bors
  • 1 teáskanál ételízesítő

Díszítéshez

  • petrezselyemzöld
Húsgombóc leves

Elkészítése

A zöldségeket megpucoljuk, és kis darabokra aprítjuk. Az olajon megpároljuk, majd felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket. Tűzön, félig puhára főzzük őket.

Közben a gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, és dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, majd a levesbe engedjük. Készre főzzük, és ha megfőtt, szárított petrezselyemzölddel díszítjük. Külön levesbetét nem kell bele.

https://receptneked.wps.hu/levesek/husgomboc-leves-3/