Először vizet teszünk fel forrni. A csirkemellet ledaráljuk, majd sóval, borssal és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, és tetszés szerint felaprítjuk. A csipetke tésztáját kevés sóval és petrezselyemmel jó keményre gyúrjuk.
Főzés
Amikor a víz felforr, hozzáadjuk a zöldségeket, majd sóval, borssal ízesítjük. Elkezdjük a húsgombócokat beleszaggatni a levesbe. Ha szükséges, ízesítjük vegetával vagy leveskockával.
Közben összeaprítjuk a csipetke tésztát, és félretesszük.
Rántás
Vékony rántást készítünk: egy kevés lisztet pirítunk, majd megszórjuk pirospaprikával, és tejjel felengedjük. A rántást a leveshez öntjük, és megvárjuk, hogy újra felforrjon.
Végül
Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a csipetkét. Ha a csipetke feljön a leves tetejére, akkor a leves elkészült.
Tipp
A húsgombócokat egyenletes méretűre formázhatjuk tortadíszítő eszközzel, hogy szép, egyforma gombócokat kapjunk.