Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóc

  • 30 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • bors
  • leveszöldség
  • gomba
  • karfiol

Csipetke

  • 1 db tojás
  • finomliszt (amennyit a tojás felvesz )
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • só
Húsgombóc leves

Elkészítése

Először vizet teszünk fel forrni. A csirkemellet ledaráljuk, majd sóval, borssal és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, és tetszés szerint felaprítjuk. A csipetke tésztáját kevés sóval és petrezselyemmel jó keményre gyúrjuk.

Főzés

Amikor a víz felforr, hozzáadjuk a zöldségeket, majd sóval, borssal ízesítjük. Elkezdjük a húsgombócokat beleszaggatni a levesbe. Ha szükséges, ízesítjük vegetával vagy leveskockával.

Közben összeaprítjuk a csipetke tésztát, és félretesszük.

Rántás

Vékony rántást készítünk: egy kevés lisztet pirítunk, majd megszórjuk pirospaprikával, és tejjel felengedjük. A rántást a leveshez öntjük, és megvárjuk, hogy újra felforrjon.

Végül

Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a csipetkét. Ha a csipetke feljön a leves tetejére, akkor a leves elkészült.

Tipp

A húsgombócokat egyenletes méretűre formázhatjuk tortadíszítő eszközzel, hogy szép, egyforma gombócokat kapjunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/husgomboc-leves-4/