Hozzávalók:
Gombóc:
- 0,5 kg darált hús
- 20 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk majoránna
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- só, delikát
- friss petrezselyemzöld aprítva
Leveshez:
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- fél karalábé
- karfiol
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- 1 ek zsír vagy olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtiszítjuk, megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát apróra vágjuk.
Az olajon vagy zsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a többi zöldséget is. Addig pirítjuk, míg szép színe lesz, majd megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük vízzel (jól ellepje) és ízlés szerint fűszerezzük.
Amíg fő a leves, addig összekeverjük a gombóc hozzávalóit. Ha a leves felforrt, akkor a masszából egyforma gombócokat formázunk, a levesbe engedjük és készre főzzük.
Tálaláskor aprított petrezselyemmel szórjuk meg.