Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Húsgombóc leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az étolajon a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst és a hámozott, reszelt répát. Kevergetve átsütjük és ízesítjük borssal, paprikakrémmel. Amikor megsült akkor kihűtjük, majd összedolgozzuk a vízbe áztatott, majd kifacsart zsemlével és felvert tojással. Fűszerezzük kedvünk szerint és a petrezselymet is hozzákeverjük. Ha nem állna össze, akkor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.01.16.

Hozzávalók:

A gombóchoz:

Elkészítése

Az étolajon a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst és a hámozott, reszelt répát. Kevergetve átsütjük és ízesítjük borssal, paprikakrémmel.

Amikor megsült akkor kihűtjük, majd összedolgozzuk a vízbe áztatott, majd kifacsart zsemlével és felvert tojással. Fűszerezzük kedvünk szerint és a petrezselymet is hozzákeverjük. Ha nem állna össze, akkor zsemlemorzsát teszünk hozzá.

Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából.

A levest felforraljuk és a gombócokat beletesszük. Ha feljönnek a leves felszínére, akkor még 3 percig főzzük és kész is.

Jó étvágyat a finom leveshez!

A levest kacsa nyakból, szívből, májból és 50 dkg húsos csontból főztem vegyes zöldséggel, de mindenki a saját ízlése szerint készítheti.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is