Az étolajon a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst és a hámozott, reszelt répát. Kevergetve átsütjük és ízesítjük borssal, paprikakrémmel.
Amikor megsült akkor kihűtjük, majd összedolgozzuk a vízbe áztatott, majd kifacsart zsemlével és felvert tojással. Fűszerezzük kedvünk szerint és a petrezselymet is hozzákeverjük. Ha nem állna össze, akkor zsemlemorzsát teszünk hozzá.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából.
A levest felforraljuk és a gombócokat beletesszük. Ha feljönnek a leves felszínére, akkor még 3 percig főzzük és kész is.
Jó étvágyat a finom leveshez!
A levest kacsa nyakból, szívből, májból és 50 dkg húsos csontból főztem vegyes zöldséggel, de mindenki a saját ízlése szerint készítheti.