Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 2,5 liter húsleves

A gombóchoz:

  • 20 dkg darát hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • 1 kávéskanál paprikakrém
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 darab zsemle
  • 1 tojás

Elkészítése

Az étolajon a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst és a hámozott, reszelt répát. Kevergetve átsütjük és ízesítjük borssal, paprikakrémmel.

Amikor megsült akkor kihűtjük, majd összedolgozzuk a vízbe áztatott, majd kifacsart zsemlével és felvert tojással. Fűszerezzük kedvünk szerint és a petrezselymet is hozzákeverjük. Ha nem állna össze, akkor zsemlemorzsát teszünk hozzá.

Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából.

A levest felforraljuk és a gombócokat beletesszük. Ha feljönnek a leves felszínére, akkor még 3 percig főzzük és kész is.

Jó étvágyat a finom leveshez!

A levest kacsa nyakból, szívből, májból és 50 dkg húsos csontból főztem vegyes zöldséggel, de mindenki a saját ízlése szerint készítheti.

https://receptneked.wps.hu/levesek/husgomboc-leves-8/