A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk.
Egy magas falú fazékba tesszük az összevágott zöldségeket és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángra vesszük és beletesszük a petrezselyemzöldet és a húsleves kockát.
A húsgombóchoz a darált húst egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. Ezután adunk hozzá egy kevés búzadarát és összedolgozzuk a hússal. Ezután a maradék búzadarát is hozzádolgozzuk.
A lényeg, hogy formázható, nem morzsolódó masszát kapjunk. A masszából gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. A gombócok akkor főttek meg, ha félbe vágva látszik, hogy a közepe is világos színű.
Ekkor beletesszük a tésztát és készre főzzük a levest.