Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leveshez

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 darab kisebb karalábé
  • 2 darab burgonya
  • 1 darab húsleves kocka
  • 1 marék csiga tészta
  • só
  • őrölt bors
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • 1,5 liter víz

Gombóchoz

  • 30 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál búzadara

Elkészítése

A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk.

Egy magas falú fazékba tesszük az összevágott zöldségeket és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángra vesszük és beletesszük a petrezselyemzöldet és a húsleves kockát.

A húsgombóchoz a darált húst egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. Ezután adunk hozzá egy kevés búzadarát és összedolgozzuk a hússal. Ezután a maradék búzadarát is hozzádolgozzuk.

A lényeg, hogy formázható, nem morzsolódó masszát kapjunk. A masszából gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. A gombócok akkor főttek meg, ha félbe vágva látszik, hogy a közepe is világos színű.

Ekkor beletesszük a tésztát és készre főzzük a levest.

https://receptneked.wps.hu/levesek/husgomboc-leves-9/