Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20-30 dkg darált hús
  • kevés főtt rizs
  • sárgarépa
  • petrezselyem
  • zeller
  • 1 pohár kefir
  • só
  • bors
  • 1 fej hagyma (apróra vágva )
  • kevés fokhagyma
  • kevés olaj

Elkészítése

A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, finomra vágott hagymával, zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd apró gombócokat formálunk belőle.

A zöldségeket – mint például répa, zeller, bármilyen kedvenc zöldség – kockára vágjuk és kevés olajon megpároljuk.

Ezután felöntjük tetszés szerinti mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, és ha a víz felforrt, belehelyezzük a húsgombócokat. Megfőzzük őket, amíg a hús és a rizs meg nem puhul.

A végén a kefirt elkeverjük a levesben, összeforraljuk. Ízlés szerint némi citromlevet is csepegtethetünk bele a friss, savanykás ízért. Nagyon finom és tápláló étel!

https://receptneked.wps.hu/levesek/husgomboc-leves/