Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Leves: A levescsontot hideg vízben feltesszük főni. A habját leszedjük, majd hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a vöröshagymát és a fokhagymát. Ízesítjük sóval és ételízesítővel. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a csont és a zöldségek megpuhulnak. A kész levest leszűrjük, a zöldségeket félretesszük. Húsgombóc: A darált húst ízesítjük sóval és borssal. A zsemléket […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.03.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Leves:

A levescsontot hideg vízben feltesszük főni. A habját leszedjük, majd hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a vöröshagymát és a fokhagymát. Ízesítjük sóval és ételízesítővel. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a csont és a zöldségek megpuhulnak.

A kész levest leszűrjük, a zöldségeket félretesszük.

Húsgombóc:

A darált húst ízesítjük sóval és borssal. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Hozzákeverjük a felvert tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint a reszelt vörös- és fokhagymát. Egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen.

A masszából kis gombócokat formázunk, majd a forrásban lévő levesbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a leves tetejére.

A végén csipet bazsalikommal ízesítjük a levest, és frissen aprított petrezselyemzölddel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is