Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg levescsont
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 20 dkg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab zsemle
  • zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • só
  • ételízesítő
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítése

Leves:

A levescsontot hideg vízben feltesszük főni. A habját leszedjük, majd hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a vöröshagymát és a fokhagymát. Ízesítjük sóval és ételízesítővel. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a csont és a zöldségek megpuhulnak.

A kész levest leszűrjük, a zöldségeket félretesszük.

Húsgombóc:

A darált húst ízesítjük sóval és borssal. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Hozzákeverjük a felvert tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint a reszelt vörös- és fokhagymát. Egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen.

A masszából kis gombócokat formázunk, majd a forrásban lévő levesbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a leves tetejére.

A végén csipet bazsalikommal ízesítjük a levest, és frissen aprított petrezselyemzölddel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/husgombocleves-2/