Leves:
A levescsontot hideg vízben feltesszük főni. A habját leszedjük, majd hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a vöröshagymát és a fokhagymát. Ízesítjük sóval és ételízesítővel. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a csont és a zöldségek megpuhulnak.
A kész levest leszűrjük, a zöldségeket félretesszük.
Húsgombóc:
A darált húst ízesítjük sóval és borssal. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Hozzákeverjük a felvert tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint a reszelt vörös- és fokhagymát. Egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen.
A masszából kis gombócokat formázunk, majd a forrásban lévő levesbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a leves tetejére.
A végén csipet bazsalikommal ízesítjük a levest, és frissen aprított petrezselyemzölddel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!