Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsleves a baromfiudvarból recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg libanyak
  • 0,5 kg pulykanyak
  • 0,5 kg pecsenyekacsa szárnytő
  • 1 kg csirkemell csont
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma (héjastól )
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • sáfrány (elhagyható )
  • 1 csipet gyömbér
  • 1 csipet szerecsendió virág
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk. A húsokat és csontokat leforrázzuk, majd leöblítjük. Hideg vízben feltesszük főni a libanyakat, pulykanyakat, kacsaszárnytövet és csirkemellcsontot. Amikor felforr, a habját leszedjük.

Ezután hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát héjastól, a fokhagymát, sót, egész borsot, kevés ételízesítőt és a fűszereket (sáfrány vagy sáfrányos szeklice, gyömbér, szerecsendió virág). Kis lángon legalább 1 órán át főzzük.

A megtisztított zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) ekkor tesszük bele, és addig főzzük, amíg minden puhára nem fő. A kész levest fél óráig pihentetjük, majd leszűrjük.

Tálalás

A levest külön kifőzött tésztával kínáljuk, a levesben főtt zöldségekkel és a főtt húsokkal együtt.

Tipp

A húsleves íze még gazdagabb lesz, ha lassú tűzön, hosszabb ideig főzzük. Ha marad belőle, másnap még ízesebb, így érdemes előző nap elkészíteni.

https://receptneked.wps.hu/levesek/husleves-a-baromfiudvarbol/