Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsleves házi májgaluskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkeaprólék
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab zeller
  • 1 darab paprika
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors

A májgaluskához

  • 3 darab csirkemáj
  • 1 tojás
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa (kb)
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst megmossuk.

A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet.

Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és lefedve főzzük. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen.

Mikor párolódott kicsit, akkor felöntjük az alapot vízzel, utánízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük.

Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskát.

A májat megmossuk, az ereket és a hártyát levágjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a hagymát reszelve) és szépen összekeverjük. Ne legyen kemény a massza, de folyós sem. Amíg a levs elkészül, félretesszük.

Mikor a leves megfőtt, beleszaggatjuk a galuskákat és 5-10 perc alatt készre főzzük.

Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk a levest.

https://receptneked.wps.hu/levesek/husleves-hazi-majgaluskaval/