Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Húsleves karajcsontból csigatésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg karajcsont 4 nagy szál sárgarépa 3 szál petrezselyem 1 közepes fej karalábé 1 kisebb zeller fele 1 kis fej vöröshagyma 1 kisebb fehér paprika 1 kis csokor friss petrezselyemlevél 6 nagyobb szem krumpli 2 kk só 1 késhegynyi őrölt bors 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) 200 g csigatészta Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.01.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg karajcsont
  • 4 nagy szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 kisebb zeller fele
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fehér paprika
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 6 nagyobb szem krumpli
  • 2 kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 200 g csigatészta


Elkészítése:

A húsos csontot beáztatjuk, alaposan lemossuk. Bő, hideg vízben feltesszük főni. A közben keletkező habot szedjük le.

A zöldségeket mossuk meg, a petrezselyemzöldet tegyük a kicsumázott paprika belsejébe, a hagymát hagyjuk egészben, a többi zöldséget (a krumpli kivételével) pedig vágjuk nagyobb darabokra, és adjuk a leveshez.

Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús le nem válik a csontról. Amikor már szinte minden kész, hozzáadjuk a félbevágott krumplikat, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.

A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük. Átöblítjük, és lecsepegtetjük.

A levest forrón kínáljuk.

[box style=”info”]Van egy leves, amit a család mindegyik tagja kifogás nélkül elfogyaszt, az pedig a húsleves. Nagyon szeretem karajcsontból készíteni, mert van egy jellegzetes zamata, amit nem lehet semmihez sem hasonlítani. Általában csigatésztával kínálom, mert a kicsik ezt kedvelik a legjobban. Úgy tálalom, hogy répát, krumplit darabolok a tányérba és a csontról egy kevés húst is tépkedek a tésztához, erre merem a meleg levest. Így a válogatósabbja is eszik zöldséget és húst is :-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is