Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirke alsócomb
  • 35 dkg leveszöldség
  • 1 db kelkáposztalevél
  • 1 db hagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • só
  • bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld
Húsleves kép

Elkészítése

A combokat alaposan megmossuk, majd annyi vízben tesszük fel főni, hogy ellepje őket. A főzés során keletkező habot kanállal folyamatosan eltávolítjuk.

Egy óra főzés után hozzáadjuk a megpucolt és hosszában vágott zöldségeket, a paprikát, a paradicsomot, valamint a héjától megfosztott egész hagymát.

Sóval és borssal ízesítjük, majd további fél órán át lassú tűzön főzzük. Ezután a levest leszűrjük, hagyjuk pár percig ülepedni, és ha túl sok zsír gyűlt össze a tetején, kanállal leszedjük.

A leves mellé bármilyen levesbetétet, például tésztát vagy grízgaluskát, főzhetünk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/husleves/