Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Húsos káposztaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előkészítés A vizet felforrósítjuk egy nagy lábasban. Beletesszük a megmosott csontot és a kockára vágott húst. A vöröshagymákat és a fokhagymákat szintén kockára vágjuk, és a leveshez adjuk. Fűszerezzük ízlés szerint (só, bors, babérlevél, esetleg ételízesítő), majd fél órán keresztül halk lángon főzzük. Rántás és káposzta Ezalatt a káposztát lereszeljük, és elkészítjük a rántást. Egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Élő
Beküldte: 2013.02.12.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A vizet felforrósítjuk egy nagy lábasban. Beletesszük a megmosott csontot és a kockára vágott húst. A vöröshagymákat és a fokhagymákat szintén kockára vágjuk, és a leveshez adjuk. Fűszerezzük ízlés szerint (só, bors, babérlevél, esetleg ételízesítő), majd fél órán keresztül halk lángon főzzük.

Rántás és káposzta

Ezalatt a káposztát lereszeljük, és elkészítjük a rántást. Egy serpenyőben olajat vagy zsírt hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. A rántást folyamatos kevergetés mellett a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a reszelt káposztát és a sűrített paradicsomot is, majd alaposan elkeverjük.

Főzés

A levest tovább főzzük halk lángon, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Időnként megkeverjük, hogy ne égjen le.

Tálalás

A kész levest forrón tálaljuk, frissen sütött pogácsával vagy vendégváró kiflivel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Élő
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is