Elkészítése
Előkészítés
A vizet felforrósítjuk egy nagy lábasban. Beletesszük a megmosott csontot és a kockára vágott húst. A vöröshagymákat és a fokhagymákat szintén kockára vágjuk, és a leveshez adjuk. Fűszerezzük ízlés szerint (só, bors, babérlevél, esetleg ételízesítő), majd fél órán keresztül halk lángon főzzük.
Rántás és káposzta
Ezalatt a káposztát lereszeljük, és elkészítjük a rántást. Egy serpenyőben olajat vagy zsírt hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. A rántást folyamatos kevergetés mellett a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a reszelt káposztát és a sűrített paradicsomot is, majd alaposan elkeverjük.
Főzés
A levest tovább főzzük halk lángon, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Időnként megkeverjük, hogy ne égjen le.
Tálalás
A kész levest forrón tálaljuk, frissen sütött pogácsával vagy vendégváró kiflivel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
