Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos káposztaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • sertés csont (lehet oldalas, vagy bármi más ami megmaradt a húsról)
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 fej káposzta
  • 1 nagy doboz sűrített paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 darab babérlevél
  • 1 szem szegfűszeg
  • 6 szem szegfűbors
  • 8 szem bors
  • 1 csipet kömény
  • ételízesítő
  • só

Elkészítése

Előkészítés

A vizet felforrósítjuk egy nagy lábasban. Beletesszük a megmosott csontot és a kockára vágott húst. A vöröshagymákat és a fokhagymákat szintén kockára vágjuk, és a leveshez adjuk. Fűszerezzük ízlés szerint (só, bors, babérlevél, esetleg ételízesítő), majd fél órán keresztül halk lángon főzzük.

Rántás és káposzta

Ezalatt a káposztát lereszeljük, és elkészítjük a rántást. Egy serpenyőben olajat vagy zsírt hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. A rántást folyamatos kevergetés mellett a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a reszelt káposztát és a sűrített paradicsomot is, majd alaposan elkeverjük.

Főzés

A levest tovább főzzük halk lángon, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Időnként megkeverjük, hogy ne égjen le.

Tálalás

A kész levest forrón tálaljuk, frissen sütött pogácsával vagy vendégváró kiflivel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/levesek/husos-kaposztaleves/