Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos zöldbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertésoldalas
  • 1 üveg zöldbabkonzerv
  • 2 közepes burgonya
  • 10 dkg kolbász
  • 2 db marhahúsleves-kocka
  • 1 kiskanál paprika
  • 2 db babérlevél
  • 2-3 evőkanál savanyú káposzta
  • 3 szem borókabogyó
  • só
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

Az oldalast megmossuk, feldaraboljuk, majd egy nagy fazékban hideg vízbe tesszük főni. Miután a víz felforrt, hozzáadjuk a babérlevelet, a borókabogyót, a leveskockákat és ízlés szerint sót. A húst közepes lángon addig főzzük, amíg meg nem puhul (kb. 40-50 perc).

Amíg a hús fő, meghámozzuk és kockákra vágjuk a krumplit. A kolbászt felkarikázzuk, és a savanyú káposztát, ha szükséges, kissé összevágjuk.

Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a krumplit, a kolbászt és a savanyú káposztát. A káposzta adja a leves pikáns, savanykás ízét, ezért ízlés szerint igazíthatjuk a mennyiségét.

Amikor a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldbabot. A levest további 5-10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Habarás:

A tejfölt simára keverjük az 1 evőkanál liszttel és a fűszerpaprikával. A keveréket egy merőkanálnyi forró levessel hőkiegyenlítéssel simára keverjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk. A levest további 2-3 percig forraljuk, hogy a habarás besűrítse, majd levesszük a tűzről.

Tálalás:

A levest forrón kínáljuk, friss kenyérrel vagy zsemlével.

https://receptneked.wps.hu/levesek/husos-zoldbableves/