Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ínyenc burgonyakrémleves vargányával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg burgonya
  • 10 dkg aprított vargánya (mirelit)
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 6 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 csipet cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csipet őrölt fehérbors


Elkészítése:

A burgonyát tisztítás után apró kockára vágom. A petrezselymet felaprítom. A gombát a mélyhűtőből előveszem,és leöblítem (aprított vargányát használok, mert így lehet kapni, és nem kell már szeletelni), és 5 dkg-ot félreteszek belőle a feltéthez.

A vajat feltesszük egy fazékban a tűzhelyre, és a burgonyát, meg a gombát rátesszük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és a cukrot, petrezselymet is hozzáadjuk. 1 ek liszttel megszórjuk, és felöntjük az alaplével.

Főzzük puhára a zöldségeket,és merülő mixerrel pürésítjük. A maradék gombát kevés folyékony margarinon pirítsuk puhára állandó keverés mellett. Ez lesz a levesünk feltétje. Sózzuk, és kicsi borsot is szórjunk rá.

A levesbe öntsük bele a tejszínt, keverjük el, és 3 percig még melegítsük, majd tálaljuk a félretett sült vargányával. Aprított, friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/inyenc-burgonyakremleves-varganyaval/