Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ír gulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg birkacomb (vagy szegy )
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej zeller
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 30 dkg burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • majoránna

Elkészítése

A kockára vágott húst hideg vízben feltesszük főni. Lassan forraljuk, a habját szűrőkanállal állandóan leszedegetjük. egy fél óra múlva a metéltre vágott zöldséget, meg egy szem meghámozott burgonyát beletesszük, megfűszerezzük, és tovább főzzük.

Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk cikkekre vágva a kelt, kockára vágva a burgonyát, és az egészet puhára főzzük. Tálalás előtt a sűrű leves tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.

https://receptneked.wps.hu/levesek/ir-gulyas/