Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Joghurtos csicseriborsó leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 evőkanál olívaolaj 1 db sárgarépa 2 szál halványító zeller (szárzeller) 2 csipet só 2 csipet bors 1 gerezd fokhagyma 2 dl víz 1 teáskanál curry 250 g csicseriborsó (főtt) 500 ml alaplé – zöldség 1 teáskanál petrezselyemzöld 150 ml görög joghurt 1 csipet chilipehely Elkészítése: A sárgarépát és a zellerszárat darabokra vágjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2017.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál halványító zeller (szárzeller)
  • 2 csipet só
  • 2 csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál curry
  • 250 g csicseriborsó (főtt)
  • 500 ml alaplé – zöldség
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld
  • 150 ml görög joghurt
  • 1 csipet chilipehely


Elkészítése:

A sárgarépát és a zellerszárat darabokra vágjuk, majd az olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk az aprított fokhagymát is.

Felöntjük 2 dl vízzel és teszünk bele egy kis sót, chilipehelyt és borsot, meg a curryt.

A konzerv csicseriborsó levét leöntjük, és hozzáadjuk a leveshez, majd az alaplével felöntjük.

Petrezselyemmel megszórjuk és lefedve főzzük.

A joghurtot tálaláskor keverjük a leveshez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is