Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos gyümölcskrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
  • 25 dkg görög joghurt
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
  • ízlés porcukor (ha szükséges)
  • fahéj
  • vanília aroma

Elkészítése

A gyümölcsöt készítsük elő. Mi a sárgabarack héját lehúztuk, majd ha szükséges, akkor a gyümölcsöket magvazzuk és daraboljuk.

A gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük (a bogyós gyümölcsököt nem árt szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe, ha ez valakit zavar).

Ezután hozzáadjuk a joghurtot, tejszínt és tejet, majd alaposan elkeverjük. Ha szükséges, teszünk hozzá porcukrot és fűszerezzük ízlés szerint (fahéjjal és vaníliával).

Jól behűtve, tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal tálaljuk.

Ha nagyon sűrűnek találjuk a levesünket, akkor tejjel hígíthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/joghurtos-gyumolcskremleves/