Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos-mézes almakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db alma
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1-2 szelet citrom
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet fahéj
  • 3 dl joghurt

Tálalás

  • pirított mandula
  • babapiskóta

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. A vízhez hozzáadjuk a cukrot és a citromcikkeket, majd pár perc alatt puhára főzzük az almát.

Amikor az alma megpuhult, eltávolítjuk a citromdarabokat, és az almát a főzőlevével együtt turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük. A pürét mézzel és fahéjjal ízesítjük, végül a natúr joghurtot is hozzákeverjük, amíg krémes állagú nem lesz.

Tálaláskor a krémleves tetejét pirított mandulalapkával díszítjük, és mellé babapiskótát kínálunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/joghurtos-mezes-almakremleves/