Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos őszibarack-krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 szem őszibarack
  • cukor (vagy édesítő )
  • 0,5 db citrom leve
  • 400 g görög joghurt

Elkészítése

A hámozott, kockákra vágott barackot annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi, majd a citromlevet hozzáadva puhára főzzük.

Ha a barack megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük és kihűtjük.

A kihűlt leves alaphoz hozzáadjuk az ízesítőket (vanília, de akár lehet fahéj is, csipetnyi kardámom… amit szeretnénk), cukrot vagy édesítőt ízlés szerint és a joghurtot, majd az egészet simára keverjük.

Tálaláskor kínálhatunk mellé barackdarabokat és tejszínhabot.

https://receptneked.wps.hu/levesek/joghurtos-oszibarack-kremleves/