Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos őszibarack leves (főzés nélkül) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 darab őszibarack
  • 400 gramm krémjoghurt
  • 4 dl tej
  • porcukor (ízlés szerint)

Elkészítése

Ha friss barackból készítjük a levest, akkor először távolítsuk el a barackok héját, majd magozzuk ki.

A héjat egyszerűen eltávolíthatjuk, ha késsel kissé bevágjuk a gyümölcs héját, majd lobogó vízbe mártjuk (kb 1 perc) ezt követően hideg vízbe hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a héját.

A kimagozott barackokat felkockázzuk. Először a barackot tesszük a turmixgépbe, majd a többi hozzávalót is beletesszük, végül jól összeturmixoljuk.

Pár darab aprított barackot teszek a tetejére, így tálalom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/joghurtos-oszibarack-leves-fozes-nelkul/