A babot előző nap áztassuk be.
A főzés napján vágjuk össze a hagymát, csülköt, sertéscombot és a sárgarépát. Először a hagymát pirítsuk üvegesre, majd vegyük le a tűzhelyről, és keverjünk bele kevés pirospaprikát és borsot. Miután alaposan összekevertük, tegyük vissza a tűzhelyre, és öntsünk rá 1,5 dl vizet, közben gyakran kevergetve, hogy ne égjen le. Amikor a víz elfő, adjuk hozzá a beáztatott babot, a csülköt, a babérlevelet, és öntsük fel elegendő vízzel. A csülök csontját is kettévágva tegyük bele. Fedő alatt főzzük, amíg a bab félig megpuhul.
Félidőben adjuk hozzá a sertéscombot és a felkarikázott füstölt kolbászt. A tejfölt két evőkanál keményítővel vagy liszttel keverjük csomómentesre.
Amikor a bab, a csülök és a comb már majdnem megfőtt, tegyük bele a sárgarépát. Ha minden puha, ízesítsük még szükség szerint. A végén merítsünk ki egy kis levest a tejfölre, keverjük el a hőkiegyenlítés érdekében, majd öntsük vissza a levesbe. Keverjük jól el, hogy ne legyen csomós, és főzzük még kb. 5 percig, amíg egyszer felrottyan. Ekkor a leves készen van.