Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jókai bableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g vörösbab
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,5 fej karalábé
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 szál kolbász (általában füstöltet veszek)
  • só
  • 0,5 kg burgonya

Elkészítése

A babot előtte 1 nappal beáztatom, vagy este és másnap reggel főzöm.

A babot a zöldségekkel odarakom főni, amikor félig megfőtt karikára vágott kolbászt hozzárakom, majd fűszerezem a sóval, babérlevéllel, a krumplit a végén rakom hozzá, hogy ne főjön szét.

A legvégén tejfölt keverek bele, kb. 2-3 fakanálnyit. Összeforralom az egészet és kész.

Tejfölt tálalok még mellé, amikor ki van szedve a tányérokba mindenki a kedvére tehet még belőle a hideg tejfölből.

Egyszerű és isteni finom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/jokai-bableves/