Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jókai csicseiborsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csicseriborsó
  • 0,5 kg füstölt oldalas
  • só
  • pirospaprika
  • bors
  • babérlevél
  • fokhagyma
  • Erős Pista
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • kevés kókuszzsír vagy sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

A csicseriborsót előző este beáztatjuk, másnap kuktában a megtisztított zöldségekkel és a füstölt hússal, babérlevéllel, borssal, fokhagymával feltesszük főni.

Én ekkor még nem szoktam sózni, mert a füstölt hús is sós! A sípoló jelzéstől számított 1 óra a főzési idő.

Eközben a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a rizslisztet és a pirospaprikát.

Amikor a leves elkészült, a kuktáról levesszük a fedőt és a vízzel csomómentesre kevert hagymás-pirospaprikás rántással besűrítjük a levest.

https://receptneked.wps.hu/levesek/jokai-csicseiborsoleves/