Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 1 szál sárgarépa
- 1 dl tejföl
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma, vagy egy darab póréhagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek rozsliszt
- só
- frissen őrölt bors
- 2 ek olaj
- ecet ízlés szerint
- 1 zöldpaprika
- 1-2 paradicsom
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és petrezselymet, és megsózzuk. 1-2 percig dinszteljük, majd felengedjük vízzel.
Ezt követően beletesszük a feldarabolt zöldbabot, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és 15-20 percig főzzük.
Közben egy evőkanál olajon a rozslisztből rántást készítünk. (Nem írom, hogy zsemleszínű rántást, mert a rozsliszt amúgy is barna, de csak 1 percig pirítom, hozzáadom a paprikát, és vízzel felengedem.)
Hozzáöntjük a levesünkhöz, majd ízesítjük ecettel, és jó sok apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Amikor kínáljuk, tejfölt adunk hozzá.
Mi alkalmanként zöldhagymát, vagy lila hagymát is szoktunk vele enni.