Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Júniusi zöldségleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 szelet zeller
  • 2 db újburgonya
  • 15 dkg zöldbab
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 szelet káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 liter zöldségleves alaplé (kockából)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • só
  • bors
  • 1 db tojás
  • 0,5 db citrom leve

Elkészítése

A hagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon megfuttatjuk. A megtisztított répát, karalábét, zellert, káposztát és 6 burgonyát nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd a hagymára tesszük. Sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a babot és a borsót, majd felöntjük forró zöldséglevessel. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, és beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet, majd óvatosan a leveshez adjuk. A kész levest lehúzzuk a tűzről, citromlével ízesítjük, és ropogós magvas kenyérrel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/juniusi-zoldsegleves/