Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Kacsahúsleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kacsa részeit megmossuk és egy nagyobb fazékba téve annyi hideg vízzel felöntjük (kb 3,5-4 liter), hogy kényelmesen ellepje. Közepes lángon felforraljuk és a lé tetején keletkezett szürke habot egy kis szűrővel gondosan eltávolítjuk. Mialatt felforr a húslé, megmossuk és megtisztítjuk zöldségeket. A hagymákat, kelbimbót, gombát egészben hagyjuk, de a gyökérzöldségeket nagyobb darabokra, ill. hasábra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
250 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2018.01.25.

Leveshez:

Tálaláshoz:

Elkészítése

A kacsa részeit megmossuk és egy nagyobb fazékba téve annyi hideg vízzel felöntjük (kb 3,5-4 liter), hogy kényelmesen ellepje.

Közepes lángon felforraljuk és a lé tetején keletkezett szürke habot egy kis szűrővel gondosan eltávolítjuk.

Mialatt felforr a húslé, megmossuk és megtisztítjuk zöldségeket. A hagymákat, kelbimbót, gombát egészben hagyjuk, de a gyökérzöldségeket nagyobb darabokra, ill. hasábra vágjuk, a szár zöldeket pedig cérnával csokorba kötjük.

A vörös húsok általában sokkal intenzívebbek, jobban és tovább habzanak, ezért lassú lángon forraljuk kb 8-10 percig és ismét le kell habozni, ez nagyon fontos!

Ezután a szépen letisztázott levesalapot bezöldségeljük és a fűszereket is beleszórjuk. Miután ismét felforrt, a főzőlapot egészan lassú lángra állítjuk, éppcsak gyöngyözzön és fedővel letakarva 3-3,5 órán át főzzük. Időnként kóstoljuk és ha kell, akkor sózzuk!

Menet közben a levestésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Egyszer hideg vízzel átöblítjük, majd leszűrjük/lecsepegtetjük és tálalásig zárható edényben tároljuk.

Miután elkészült a húsleves, pihentetni kell 6-7 percet, majd a levét egy edényben vagy leveses tálba átöntve leszűrjük és a zöldségeket a főtt húsokkal együtt lapos tálra tesszük. Még forrón chili paprikával és borssal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is