Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsahúsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leveshez:

  • 1,5 kg csontos kacsa (mell és combok nélkül)
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej zeller
  • 1 fej karalábé
  • 5 darab kelbimbó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 darab burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 darab paprika
  • 2 darab 2 paradicsom
  • só
  • ételízesítő
  • 15 darab szemes bors
  • csipet szerecsendió
  • 3 darab gomba
  • 2 darab kelkáposzta levél
  • 1 szál lestyán

Tálaláshoz:

  • cérnametélt
  • bors
  • chili paprika

Elkészítése

A kacsa részeit megmossuk és egy nagyobb fazékba téve annyi hideg vízzel felöntjük (kb 3,5-4 liter), hogy kényelmesen ellepje.

Közepes lángon felforraljuk és a lé tetején keletkezett szürke habot egy kis szűrővel gondosan eltávolítjuk.

Mialatt felforr a húslé, megmossuk és megtisztítjuk zöldségeket. A hagymákat, kelbimbót, gombát egészben hagyjuk, de a gyökérzöldségeket nagyobb darabokra, ill. hasábra vágjuk, a szár zöldeket pedig cérnával csokorba kötjük.

A vörös húsok általában sokkal intenzívebbek, jobban és tovább habzanak, ezért lassú lángon forraljuk kb 8-10 percig és ismét le kell habozni, ez nagyon fontos!

Ezután a szépen letisztázott levesalapot bezöldségeljük és a fűszereket is beleszórjuk. Miután ismét felforrt, a főzőlapot egészan lassú lángra állítjuk, éppcsak gyöngyözzön és fedővel letakarva 3-3,5 órán át főzzük. Időnként kóstoljuk és ha kell, akkor sózzuk!

Menet közben a levestésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Egyszer hideg vízzel átöblítjük, majd leszűrjük/lecsepegtetjük és tálalásig zárható edényben tároljuk.

Miután elkészült a húsleves, pihentetni kell 6-7 percet, majd a levét egy edényben vagy leveses tálba átöntve leszűrjük és a zöldségeket a főtt húsokkal együtt lapos tálra tesszük. Még forrón chili paprikával és borssal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/levesek/kacsahusleves/