Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Kacsanyak leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg kacsanyak néhány szem bors 2-3 sárgarépa 1-2 petrezselyem gyökér 1 fej hagyma fél karalábé fél zeller kevés petrezselyemzöld só vagy ételízesítő levestészta ízlés szerint Elkészítése: A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk vagy szeleteljük (készíthető fagyasztott leveszöldségekkel is). A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk. A kacsanyakkal együtt a zöldségeket feltesszük főni sós vagy ételízesítős vízben, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsanyak
  • néhány szem bors
  • 2-3 sárgarépa
  • 1-2 petrezselyem gyökér
  • 1 fej hagyma
  • fél karalábé
  • fél zeller
  • kevés petrezselyemzöld
  • só vagy ételízesítő
  • levestészta ízlés szerint


Elkészítése:

A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk vagy szeleteljük (készíthető fagyasztott leveszöldségekkel is).

A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk.

A kacsanyakkal együtt a zöldségeket feltesszük főni sós vagy ételízesítős vízben, néhány szemes borssal együtt, annyi vízben, hogy bőven ellepje. A hagymát egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habot leszedjük.

Mikor minden megfőtt, a levet leszűrjük és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele kevés, apróra vágott petrezselyemzöldet is.
A nyakat és a zöldségeket külön tálaljuk, mindenki szedhet a leveshez ízlés szerint. Frissen őrölt borssal ízesítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is