Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakucsi bableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg szárazbab
  • 2 darab babérlevél
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,25 fej zeller
  • 20 dkg burgonya
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só
  • 2 tojás
  • 20 dkg finomliszt

Elkészítése

Az előző nap beáztatott babot feltesszük főni a babérlevéllel és a sóval annyi vízben, ami jól ellepi.

Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk és metéltre vágjuk, majd sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.

Mikor a bab félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a hámozott és darabolt zöldségeket és készre főzzük.

Világos, fokhagymás rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát), majd kevés hideg vízzel felengedjük és felengedés után a sűrített paradicsomot is hozzákeverjük.

A kész rántással besűrítjük a levest és még forraljuk öt percig.

Tálaláskor tesszük a kifőtt tésztát a levesbe.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kakucsi-bableves/