Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kis fej káposzta
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,5 liter paradicsomlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 pár virsli
  • só
  • bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 0,5 teáskanál köménymag
  • 3 evőkanál olívaolaj

A rántáshoz

  • olaj
  • finomliszt
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

Tisztítsuk meg a zöldségeket: a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a vöröshagymát és a burgonyát kockára, a fokhagymát pedig apróra szeleteljük.

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet és a fokhagymát. Ezután rátesszük a káposztát, majd a burgonyát, és fűszerezzük (só, bors, majoránna, kömény).

Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, és fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és összefőzzük.

Olajon, liszttel világos zsemleszínű rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, vízzel felengedjük, majd a leveshez öntjük.

Összeforraljuk, és tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kaposztaleves/