Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Káposztás húsgombócleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús 50 dkg savanyú káposzta 15 dkg gyors rizs 2 l víz 5 ek napraforgó olaj 1 db tojás 1 közepes vöröshagyma 2 dl tejföl 2 csapott ek finomliszt só ízlés szerint bors ízlés szerint 2 teáskanál fűszerpaprika 4 db babérlevél Elkészítése: A darált húst összedolgozzuk a tojással és a rizzsel. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.01.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg gyors rizs
  • 2 l víz
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 db babérlevél


Elkészítése:

A darált húst összedolgozzuk a tojással és a rizzsel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és gombócokat formázunk belőle.

Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a megmosott káposztát, vízzel felengedjük, felforraljuk, majd beletesszük a gombócokat.

Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet.

Végül liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Csak rázogatjuk az edényt, nem fakanállal keverjük, hogy a gombócok ne essenek szét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is