Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Káposztás krumplileves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, a savanyú káposztát megmossuk és felaprítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy lábosban kevés olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott füstölt szalonnát, és addig pirítjuk, amíg kiengedi a zsírját. Meghintjük a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen meg, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Felöntjük annyi […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.03.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, a savanyú káposztát megmossuk és felaprítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

Egy lábosban kevés olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott füstölt szalonnát, és addig pirítjuk, amíg kiengedi a zsírját. Meghintjük a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen meg, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fűszerezzük sóval és vegetával. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felaprított savanyú káposztát és a karikára vágott kolbászt.

Amikor minden megfőtt, elkészítjük a habarást: a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd apránként a leves forró levéből hozzáadva hőkiegyenlítést végzünk. Ezután a habarást beleöntjük a levesbe, és alaposan összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Tálaláskor friss kenyérrel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is