Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás krumplileves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg krumpli
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál vegeta
  • só
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, a savanyú káposztát megmossuk és felaprítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

Egy lábosban kevés olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott füstölt szalonnát, és addig pirítjuk, amíg kiengedi a zsírját. Meghintjük a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen meg, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fűszerezzük sóval és vegetával. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felaprított savanyú káposztát és a karikára vágott kolbászt.

Amikor minden megfőtt, elkészítjük a habarást: a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd apránként a leves forró levéből hozzáadva hőkiegyenlítést végzünk. Ezután a habarást beleöntjük a levesbe, és alaposan összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Tálaláskor friss kenyérrel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/kaposztas-krumplileves/