Elkészítése
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk. Egy nagyobb lábasban annyi vízben tesszük fel főni, hogy félig ellepje.
Közben a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a káposztához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a felkarikázott kolbászt is hozzákeverjük. Az egészet addig főzzük, amíg a káposzta és a burgonya meg nem puhul.
Közben elkészítjük a rántást: az olajon megpirítjuk a lisztet, levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, majd lassan felöntjük a tejjel, és simára keverjük. Ezt a rántást a káposztás-burgonyás alaphoz öntjük, alaposan elkeverjük, és néhány percig még főzzük, hogy besűrűsödjön.
Tipp
Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a rántáshoz tehetünk apróra vágott fokhagymát is. A kolbászt lecserélhetjük füstölt szalonnára, így még karakteresebb ízt kap a káposztás tál.
