Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A káposztás tál egy laktató, házias egytálétel, amelyben a burgonya, a káposzta és a kolbász ízei tökéletesen kiegészítik egymást. Egyszerűen elkészíthető, mégis tartalmas fogás, amely a mindennapi ebédek kedvence lehet.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk. Egy nagyobb lábasban annyi vízben tesszük fel főni, hogy félig ellepje.

Közben a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a káposztához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a felkarikázott kolbászt is hozzákeverjük. Az egészet addig főzzük, amíg a káposzta és a burgonya meg nem puhul.

Közben elkészítjük a rántást: az olajon megpirítjuk a lisztet, levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, majd lassan felöntjük a tejjel, és simára keverjük. Ezt a rántást a káposztás-burgonyás alaphoz öntjük, alaposan elkeverjük, és néhány percig még főzzük, hogy besűrűsödjön.

Tipp

Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a rántáshoz tehetünk apróra vágott fokhagymát is. A kolbászt lecserélhetjük füstölt szalonnára, így még karakteresebb ízt kap a káposztás tál.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is