Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás tál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 2 teáskanál só
  • bors
  • 20 dkg kolbász
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítése

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk. Egy nagyobb lábasban annyi vízben tesszük fel főni, hogy félig ellepje.

Közben a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a káposztához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a felkarikázott kolbászt is hozzákeverjük. Az egészet addig főzzük, amíg a káposzta és a burgonya meg nem puhul.

Közben elkészítjük a rántást: az olajon megpirítjuk a lisztet, levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, majd lassan felöntjük a tejjel, és simára keverjük. Ezt a rántást a káposztás-burgonyás alaphoz öntjük, alaposan elkeverjük, és néhány percig még főzzük, hogy besűrűsödjön.

Tipp

Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a rántáshoz tehetünk apróra vágott fokhagymát is. A kolbászt lecserélhetjük füstölt szalonnára, így még karakteresebb ízt kap a káposztás tál.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kaposztas-tal-2/