Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Kapros-citromos sertés raguleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg sertéslapocka 25 dkg vegyes gyorsfagyasztott zöldség 1 kis fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kk zsír 1 kis csokor friss kapor, petrezselyem, és zeller zöld 0,5 citrom kevés száraz fehérbor kevés őrölt csemegepaprika só frissen őrölt bors 3 ek főzőtejszín 1 kk keményítő 2 marék levestészta Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.11.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 25 dkg vegyes gyorsfagyasztott zöldség
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk zsír
  • 1 kis csokor friss kapor, petrezselyem, és zeller zöld
  • 0,5 citrom
  • kevés száraz fehérbor
  • kevés őrölt csemegepaprika
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek főzőtejszín
  • 1 kk keményítő
  • 2 marék levestészta


Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús egy kis kérget kapott, enyhén megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. (Kb. 25 – 30 perc.)

A gyorsfagyasztott leveszöldség keveréket is hozzátesszük. (Lehet friss, karikára vágott zöldségekből is készíteni.)

Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Megkóstoljuk. Ha a hús megpuhult, beletesszük a zöld fűszereket.

Eközben a tejszínből és kevés keményítőből habarást készítünk, és csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a már elkészült leveshez. Az utolsó pecekben hozzáadjuk a levestésztát, és készre főzzük. Citromkarikával tálaljuk.

[box style=”info”]Receptem ötlete egy három éve, barátommal közösen elkészített vaddisznóból főzött raguleves adaptációja, annál sokkal egyszerűbb formában.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is