Elkészítése
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A cukkinit szintén kockákra vágjuk, héjastul. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a cukkinit és az aprított, megmosott kaprot is. Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük tejjel és egy liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és körülbelül 25 percig főzzük.
A főtt cukkini egy részét (kb. 4 evőkanálnyit) kivesszük a díszítéshez, a többit botmixerrel pépesítjük. A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy evőkanálnyi forró levessel, majd visszakeverjük a leveshez. Még 2-3 percig forraljuk, majd elzárjuk a lángot. Szerecsendióval és citromlével ízesítjük. A félretett cukkini kockákkal és friss kaporral díszítve tálaljuk.
