Elkészítése
Előkészítés:
A cukkinit és a krumplit vágjuk kisebb kockákra. A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. A kapor leveleit csipkedjük le a szárról és vágjuk finomra.
Leves:
Egy nagyobb edényben hevítsük fel a vajat az olajjal, majd dinszteljük üvegesre benne a vöröshagymát. Adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, a krumplit és az aprított kaprot. Szórjuk meg ételízesítővel, szerecsendióval és borssal, keverjük el, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk ízlés szerint és főzzük addig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Habarás:
A lisztet keverjük simára a tejföllel és egy kevés forró levessel. Állandó keverés mellett öntsük a leveshez, majd forraljuk fel és főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Befejezés:
A tojásokat egyesével üssük a forró levesbe, majd mérsékelt lángon főzzük néhány percig. A tojásokat ne keverjük meg, csak óvatosan rázogassuk az edényt, hogy egyben maradjanak.
Tálalás:
A levest merjük tányérokba és mindegyikbe tegyünk egy-egy főtt tojást, majd azonnal kínáljuk.
Tipp:
A levest gazdagíthatjuk egy kevés citromlével, amely még különlegesebb ízt ad neki. Ha lágyabb ízvilágot szeretnénk, a tejföl egy részét joghurttal helyettesíthetjük.


