Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros cukkinileves tojással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab cukkini
  • 3 darab újkrumpli
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • őrölt színes bors
  • csipet szerecsendió
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 teáskanál finomliszt
  • 1,5 liter víz

Elkészítése

Előkészítés:

A cukkinit és a krumplit vágjuk kisebb kockákra. A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. A kapor leveleit csipkedjük le a szárról és vágjuk finomra.

Leves:

Egy nagyobb edényben hevítsük fel a vajat az olajjal, majd dinszteljük üvegesre benne a vöröshagymát. Adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, a krumplit és az aprított kaprot. Szórjuk meg ételízesítővel, szerecsendióval és borssal, keverjük el, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk ízlés szerint és főzzük addig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Habarás:

A lisztet keverjük simára a tejföllel és egy kevés forró levessel. Állandó keverés mellett öntsük a leveshez, majd forraljuk fel és főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.

Befejezés:

A tojásokat egyesével üssük a forró levesbe, majd mérsékelt lángon főzzük néhány percig. A tojásokat ne keverjük meg, csak óvatosan rázogassuk az edényt, hogy egyben maradjanak.

Tálalás:

A levest merjük tányérokba és mindegyikbe tegyünk egy-egy főtt tojást, majd azonnal kínáljuk.

Tipp:

A levest gazdagíthatjuk egy kevés citromlével, amely még különlegesebb ízt ad neki. Ha lágyabb ízvilágot szeretnénk, a tejföl egy részét joghurttal helyettesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kapros-cukkinileves-tojassal/