Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros-gombás zöldbaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 30 dkg gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 közepes sárgarépa
  • 20 dkg burgonya
  • 1 közepes fehérrépa
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 l víz
  • 3 szál kapor
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 5 ek napraforgó olaj


Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, és meghintjük fűszerpaprikával.

Rátesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, a felaprított kaprot, a szeletelt gombát, a zöldbabot és a karikára vágott répákat. Felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldségfélék megpuhulnak.

A tányérokba szedett levest friss kaporral és tejföllel ízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kapros-gombas-zoldbaleves/